Luna Plina in Balanta – 18 aprilie – avanpremiera pentru “Judecata de Apoi”

fullmoon-libra-2-300x300

In dimineata zilei de 18 aprilie, la ora 5:42, ora Bucurestiului, se formeaza aspectul de Luna Plina in Balanta, adica opozitie intre Soare in Berbec si Luna in Balanta la gradul 27:44.

Ascendentul evenimentului este la 5 grade in Berbec. Asadar este o Luna PLina Cardinala, pe axa parteneriatelor EU – CEILALTI.

Paradoxal, putem spune ca este vorba de o Luna Plina a inceputurilor. De obicei, cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, este plina, este luminoasa si curata, si inlesneste eliberarea de furii, resentimente, angoase, frustrari si alte trairi emotionale refulate si pregateste terenul pentru Luna Noua urmatoare. De aceasta data, insa, la nivel psihic – emotional, se pot intampla atat fenomene specifice Lunii Pline cat si fenomene specifice Lunii Noi, adica incepem activitati, relatii, proiecte.

Este momentul in care ne putem face analiza la “rece” a relatiilor, a felului in care ne-am manifestat in relatii si a felului in care le-am permis celorlalti sa se manifeste alaturi de noi. Am putea fi tentati sa fim egoisti, individualisti, neasapatori sau dimpotriva, mult prea afectati de modul in care ceilalti ne trateaza, sa lasam prea mult de la noi, traind cu sabia “egoismului” deasupra capului.

Aceasta Luna Plina in Balanta poate, nu intamplator cade in prima zi a Saptamanii Patimilor, in ziua in care se face pomenirea Patriarhului Iosif vandut de catre fratii sai cu treizeci de arginti si se pomeneste pilda “smochinului neroditor”.

Extrapoland, este momentul in care ne facem autoanaliza relatiilor, ne uitam cu atentie de cate ori “ne-am vandut semenii”, de cate ori am spus vorbe de ocara la adresa lor, de cate ori i-am barfit, de cate ori i-am “vandut’ la figurat. Este un moment bun pentru introspectie, in care este important sa ne privim cu sinceritate si sa ne acceptam defectele si faptul ca au fost momente in care ne-am vandut semenii pentru “treizeci de arginti” simbolici, sa fim sinceri cu noi si sa recunoastem ca adesea am fost precum smochinul neroditor, ca am fost seci, uscati, fara roade si fara seva.

Asadar este momentul adevarului! Si este sustinut energetic de toate planetele din Berbec in special, dar de toate aspectele astrale in general.

Marte conjunct cu Ascendentul, la un orb de 7 grade, aduce un plus de energie acestui aspect. Dar, ca orie alt fenomen, are doua fete: fie ne da curajul sa ne infruntam temerile, trecutul, experientele traumatizante, fie poate accentua orgoliul si lipsa de discernamant, crescand in interiorul unora dintre noi increderea ca “nu li se poate intampla nimic” atata timp cat se au pe ei insisi, cu avantajele lor: financiare, sociale, relationale etc.

Conjunctia Lilith-Uranus, aflata la gradul 2 in Berbec, la 3 grade de Ascendent in casa a XII-a, poate duce la schimabri bruste de dispozitie, la revenirea unor frici mai vechi, a unor cosmaruri sau vise puternice prin care inconstientul ne transmite mesaje despre dureri si situatii nevindecate. Putem trece prin experiente care ne pot pune la incercare credinta (casa a XII-a).

La un orb de sase grade, dar in Pesti, se afla Venus care incearca sa aduca armonie si pace in aceasta atmosfera tensionata din Berbec. Ceea ce poate sa reuseasca, dar este la fel de posibil ca multi sa cada in iluzii si deziluzii, sa fie victimele propriilor minciuni si fuga de realitate, pot cadea in plasa viciilor.

Venus este in cuadratura la grad perfect cu axa Nodurilor Lunareor, (NN in Sagetator si NS in Gemeni), sustinuta fiind de planetele din Berbec, aduce un plus de energie in dorinta de schimbare de mentalitate, de gasirea unor scopuri inalte, de eliberare de lanturile trecutului cu modelele de credinte mostenite din familie. Fiind vorba de Axa Comunicarii si de Venus in Pesti si in casa a XII-a, este posibil ca multi dintre noi sa se trezeasca brusc ca au fost victimile unor sarlatani, a unor manipulatori, a unor vanzatori de iluzii si vor dori sa se elibereze de credintele impuse de acestia si sa isi gaseasca propria cale. Pe cealalta parte a monezii se afla insa habotnicii, singuraticii, sarlatanii si falsii profeti, care nu se vor lasa intimidati de nimeni si de nimic si isi vor propovadui cu fala si in gura mare conceptele.

Luna se afla intr-o frumoasa relatie de trigon cu conjunctia Neptun – Chiron din Pesti, ceea ce ne poate ajuta in gasirea modului in care sa ne vindecam relatiile in mod armonios, sa ne gasim locul in relatii fara sa ne pierdem identitatea, sa ne acomodam cu viata in parteneriat. Relatiile armonioase pe care Luna si Soarele le au cu Nodurile Lunare ne inlesnesc cautarile unor scopuri si idealuri comune, inalte si transformatoare pe care sa le impartasim si sa le dezvoltam in relatiile pe care le avem.

Cele trei planete retrograde ale momentului sunt Mercur (in Berbec), Saturn (in Balanta) si Pluto (in Capricorn). Mercur (conjunct la orb de 2 grade cu Marte) se afla in opozitie cu Saturn, iar aceasta opozitie se afla in cuadratura la orb de 5 grade cu Pluto in Capricorn. Mercur, chiar daca nu are forta celorlalte doua, fiind conjunct cu Marte si “sustinut” energetic de Uranus si Lilith, si energizat de Soare, opune o “rezistenta” egala ca forta cu Saturn si Pluto luate separat.

Fiind vorba de planete retrograde in semne cardinale am putea traduce acest aspect ca fiind momentul unei morti puternice, fie accidentale, fie prin asasinat, fie prin sinucidere. Vorbim bineinteles de o moarte simbolica, desi nici cele reale nu sunt excluse. Aceasta stare de tensiune interioara poate fi asociata cu “Judecata de Apoi” asa cum este ea zugravita de marile religii, cu “derularea filmului vietii” prin fata ochilor astfel incat sa constientizam bagajul de experiente cu care pornim mai departe, sau cu care plecam in lumea “celor drepti”, in lumea lui Pluto.

Desi am putea crede ca este o Luna Plina a vindecarii relatiilor, este mai degraba o Luna Plina a vindecarii relatiei cu propria noastra persoana, cu Dumnezeul din noi, cu Divintatea din Ceruri, cu Iisus cel care ne-a rascumparat dupa ce ne-am vandut noi pe noi pe “treizeci de arginti”. Este vorba doar de noi si de modul in care ne-am comportat in aceasta lume si de roadele pe care le-am adus.

Si daca ne plangem ca am suferit prea mult, vom suferi si mai mult. Iar daca ne abandonam cu smerenie, cerand iertare pentru faptele noastre, vom primi ca recompensa “fericirea vesnica”, “pacea launtrica” si “bogatiile Divinitatii”!

Luna Plina inspirata tuturor!

Cu drag,

Andreea

Sursa foto: www.dailyhoroscope.com

2 Comments

  1. Valeriu says:

    Draga Maestre, vii atat de frumos dinspre religie spre interpretarea simbolurilor astrologice incat mesajele tale in sine devin pilde :) Imi dau seama ca asta te individualizeaza, te valorizeaza, iar pe noi ne binecuvanteaza :) Multumim!

  2. Multumesc frumos! Ma simt binecuvantata si eu, pentru ca prin mine ajung la voi aceste mesaje :)

Comments are closed.