Venus in Gemeni 9 iunie – 4 iulie

venus in gemeni

“Acolo unde mintea vede numai rusine, inima descopera frumosul” – F.M. Dostoievski

Pe 9 iunie Venus, Zeita frumusetii sau Micul Benefic dina strologie, a intrat in Gemeni, pentru un sejur de aproape o luna.

Cu ocazia acestui tranzit se vor amplifica si se vor rafina sentimentele si atractia fata de estetic. Fata de Venus in Taur, timp in care simturile noastre au fost puternic amplificate si stimulate, in Gemeni, stimulii vor fi de natura mentala si necesita participarea unei (cel putin) o a doua persoana.

Pentru ca vorbim de Gemeni, nevoia de cunoastere prin socializare este mare, motiv pentru care orice stimul mental poate declansa flirturi ocazionale. Atractia catre vorbe frumoase, curate si rafinate va avea ca rezultat o inclinare mai mare spre lectura, poezie, oratorie. Sunt favorizate, in consecinta, oratorii si artistii a caror “arta” sunt cuvintele.

Venus inra in Gemeni tensionata de cuadratura pe care o realizeaza cu Neptun retrograd aflat in Pesti. Pana pe 19 iunie, cand aceasta relatie se “desface”, este posibil ca multe iluzii legate de relatii de iubire sa fie spulberate, sunt posibile suferinte datorate de inselari ale partenerilor de viata, parasiri sau o confruntare dura cu realitatea. Visele neimplinite si aspiratiile pentru un trai in doi se pot spulbera o data cu constientizarea proiectiilor si aasteptarilor nejustificate din cadrul relatiei. Sacrificiile nu sunt indeajuns pentru o relatie fericita. Este nevoie de implicare din ambele parti.

Efectele dureroase ale relatiei Venus-Neptun sunt compensate de trairile profunde si fulgeratoare a unor sentimente frumoase si inaltatoare pe care sextilul cu Uranus din Berbec il realizeaza cu Micul Benefic. O “evadare” constructiva din starea de confuzie pot fi hobby-urile de natura artistica. Sunt posibile legarea unor noi prietenii, putem lua startul in noi activitati care implica manifestarea simtului artistic din fiecare dintre noi.

Din 13 iunie, o data cu revenirea in miscare directa a lui Saturn in Balanta, Venus formeaza un frumos trigon cu Marele Intelept al Zodiaclui. Aflat in domiciliul Frumoasei Zeite, Saturn ajuta la cladirea unor relatii bazate pe bunatate, incredere si respect reciproc, tempereaza excesele de orice natura, inclusiv flirturile exagerate si ocroteste casatoriile si, in general, relatiile sincere.

Parteneriatele pe termen lung, din zona afacerilor, sunt si ele ocrotite daca au la baza inceputuri solide, incredere si respect. Castigurile financiare nu vor inceta sa apara acolo unde exista munca cinstita.

Trigonul cu Saturn dureaza pana pe 23 iunie. Logodnele, casatoriile sau parteneriatele realizate in aceasta perioada sunt binecuvantate! Stau sub semnul bucuriei, al frumusetii, veseliei, creativitatii, increderii.

Curiozitatea specifica gemenilor, este indreptata in aceasta perioada spre descoperirea frumosului in orice. Si cu sustinerea lui Saturn (dar si a lui Uranus la inceput) va avea sanse mari de reusita. Nu vom avea parte de incatari superficiale si entuziasm facil, ci de o reala bucurie in descoperirea frumusetii in oamenii din jurul nostru. Avem ocazia sa admiram calitati ascunse ale prietenilor nostri sau a fratilor nostri. Pentru ca Gemenii sunt zodia care guverneaza legaturile dintre frati si surori, rudele de gradul I, dar si prietenii din copilarie.

Putem fi martorii unor reveniri spectaculoase a unor persoane dragi din copilarie, poate chiar a primelor noastre “iubiri”! Conjunctia Venus – Nodul Sud, care se formeaza din 23 iunie, avand gradul perfect pe 27 iunie, vine sa confirme ca persoane din copilaria sau adolescenta noastra, isi fac aparitia in viata noastra fie pentru a ne ajuta sa identificam cu placere sentimentele din acea perioada, fie pentru a incepe o relatie intima, adulta, asumata.

In aceasta perioada pot iesi la lumina relatii “neortodoxe”, de tip incestuoase. Iubirea “nesanatoasa” manifestata intre frati sau intre veri poate face subiectul unor stiri senzationale.

Aspectul lui Venus cu Nodul Sud are ca efect si trezirea unor aspiratii mai vechi legate de cultura. Ne putem intaorce cu usurinta la lecturile copilariei, la poeziile care ne-au marcat, la cartile care ne-au schimbat orizonturile.

Pe 19 iunie se formeaza un frumos trigon pe semne de Aer, intre Venus (Gemeni), Saturn (Balanta) si Luna (Varsator). Comunicarea va fi una elevata, dorinta de cunoastere prin intermediul altora, a oamenilor care au reusit in viata, dorinta de a schimba ceva cel putin la nivel mental va fi puternica si incununata de succes. Sunt favorizati cei care dau examene, care studiaza un domeniu nou, sau cei care aprofundeaza o latura de cunoastere care le satisface atat dorinta de acumulare de informatii, cat si dorinta de socializare.

Pe 30 iunie, Venus este in conjunctie cu Luna si cu Nodul Sud. Este o zi in care ne vom putea manifesta emotiile cu gratie si rafinament. Ne va fi simplu sa scoatem la lumina constiintei cele mai ascunse sentimente si sa le eliberam din subconstient. Relatia pe care aceasta conjunctie o face cu Neptun in Pesti (de trigon) faciliteaza nasterea unor noi vise si aspiratii, noi idealuri, noi dorinte de a fi mai buni. Pentru ca, eliminand balastul emotional sin subconstient, avem ocazia sa inlocuim spatiul ramas liber cu ceva nou, curat, pur. Aceste sentimente inaltatoare estompeaza din starile de nervozitate si manifestarea cu brutalitate a unor ganduri si trairi, explicabile prin relatia de cuadratura pe care Venus o are cu Uranus si cu Lilith in Berbec in aceasta perioada. Poate reusim sa invingem si frica de a ne manifesta sentimentele si dorintele, in special cele legate de cuplu.

Gemenii in casa I (Ascendent in Gemeni): Un puternic simt estetic se trezeste, manifestat prin dorinta de a arata bine, de a comunica frumos, de a excela in informatii artistice.

Gemenii in casa II (Ascendent in Taur): Negocieri incununate de succes. Constientizarea valorii proprii prin manifestati artistice.

Gemenii in casa III (Ascedendent in Berbec): Se reiau vechi prietenii. Relatia cu fratii se imbunatateste. Se pot incepe cursuri de arte.

Gemenii in casa IV (Asecendent in Pesti): Relatii armonioase cu membrii familiei. Dorinta de a redecora casa.

Gemenii in casa V (Ascendent in Varsator): Relatia cu copiii este favorizata. Cu copiii sau prin copii se pot redescoperi talentele native. Manifestarea iubirii are un nou cadru de desfasurare.

Gemenii in casa VI (Ascendent in Capricorn): Placerea de a face ativitati minutioase sau de rutina. Vesti bune legate de sanatate.

Gemenii in casa VII (Ascendent in Sagetator): O (re)indragostire de partenerul de viata. Dorinta de a petrece timp impreuna.

Gemenii in casa VIII (Ascendent in Scorpion): Senzualitatea este pe primul loc. Nevoia de cunoastere a lucrurilor oculte. O mostenire sau o sustinere financiara neasteptata.

Gemenii in casa IX (Ascendent in Balanta): Succese la examene. Calatorii lungi in care cunoasterea este de natura inaltatoare.

Gemeni in casa X (Ascendent in Fecioara): Succes la locul de munca, intarirea imaginii sociale dublate de salt in cariera.

Gemeni in casa XI (Ascendent in Leu): Expunere publica incununata de succes. Activitatile de natura umanitara pot creste increderea in fortele proprii. Acte filantropice. 

Gemeni in casa XII (Ascendent in Rac): Creste intuitia. Solitudinea nu mai este atat de inspaimantatoare si pote fi extrem de creativa.

Fie ca in urmatoarea perioada sa gasim modalitatea optima prin care sa ne satisfacem nevoia de cunaostere, sa ne expunem unor stimuli mentali armoniosi, estetici si plini de viata, sa ne “imbatam” cu arta de calitate si sa construim relatii frumoase.

Cu drag,

Andreea

11 iunie 2011

Pictura de Maris Moenko.