Luna Plina in Gemeni si Eclipsa totala de Luna – 10 decembrie 2011

Luna Plina in Gemeni se formeaza pe 10 decembrie, la ora 16:37, ora Bucurestiului, avand Ascendentul la gradul 19:53 in Gemeni.  Aspectul exact de opozitie intre cele doua luminarii se formeaza in apropierea Ascendentului, cu Luna la gradul 18:11 in Gemeni si Soarele la gradul similar din Sagetator. De asemeni, cele doua planete sunt in apropierea Nodurilor Lunare, la un orb de 4 grade (Soarele in conjunctie cu Nodul Nord, si Luna in conjunctie cu Nodul Sud).

Luna in Gemeni este o Luna care predispune la analizarea emotiilor, la crearea unor stari interioare functie de modul in care gandim. In Gemeni este comunicativa, tinzand spre discutii simple, spre palavrageala, sporovaiala, conversatii fara substanta si fara un scop evolutiv. Pentru ca este “asezata” in casa a XII-a a momentului, casa care indica lucrurile ascunse, dusmanii sau protectorii ascunsi, comunicarea cu Dumnezeu, meditatia si rugaciunea, tendinta este spre interiorizare, spre izolare. Din acest motiv in cele trei nopti de dinainte de Luna Plina si in urmatoarele trei nopti, multi dintre noi vor putea avea “nopti albe”, insomnii, in care suntem macinati de emotii si ganduri variate si complexe. Scopul acestor aspecte este acela de a invata sa ne curatam corpurile mental si emotional, prin rugaciune si prin meditatie. Pentru ca in timpul noptii suntem izolati de “tumultul” cotidian si avem capacitatea de a regasi, sau recladi comunicarea cu Divinitatea.

Orice forma de opozitie, de lupta, de inversunare impotriva acestor procese “firesti” ale fiintei noastre, poate aduce o dezarmonie in structurile noastre, care se poate transforma in boli lungi si grave. Casa a XII-a guverneaza si bolile lungi, karmice.  Luna amplasata in casa a XII-a arata nevoia de cunoastere a propriei identitati in cadrul unui sistem universal, ca parte a unui intreg nevazut. Aceasta amplasare a Reginei Noptii solicita ca fiecare dintre noi sa ne cream propriul ritual magic de vindecare a traumelor emotionale. Fiind si Nodul Sud (Bagajul karmic) implicat, cel mai probabil vom retrai experientele care ne-au marcat existenta in aceatsa viata cu trup. Pot fi situatii in care unele persoane pot avea parte de treziri spirituale bruste, re-amintirea unor experiente din vieti anterioare, sau pot intra in spirala timpului si pot trai la nivel senzorial experiente din trecutul umanitatii.

Casa a XII-a este o casa care creaza conditiile optime pentru a invata Iertarea, Compasiunea si Iubirea Neconditionata. Toate experientele pe care le parcurgem in aceasta perioada, toate “re-amintirile”, toate noptile nedormite si intalnirile “neasteptate” cu anumite persoane, pot fi dizolvate prin lumina si energia binecuvantata a Iertarii.

Este un moment in care “creatia isi infrunta creatorul”. La nivel energetic si mental, noi suntem confruntati cu rezultatele gandurilor, spaimelor, fricilor, emotiilor, pe care le-am trait in intimitatea noastra. Cu acele ganduri si sentimente ascunse pe care nu am avea curajul sa le verbalizam in fata nimanui. Suntem pusi fata in fata cu cuvintele pe care le-am folosit si pe care le folosim, pentru a le intelege puterea, subitilitatile. Este important sa constientizam valoarea cuvintelor pe care le folosim. Suntem atrasi in situatii in care sa intelegem ca nu putem arunca cu cuvinte ale caror inteles nu il cunoastem, ca nu avem voie sa mergem pe principiul “lasa ca merge si asa” sau “nu am gasit alta rima” (ca sa va aduc un zambet pe buze). Ca suportam consecintele ambiguitatii de care dam dovada in comunicarea cu noi, cu Dumnezeu si cu ceilalti.

Soarele in Sagetator are menirea de a aduce la nivel individual o noua filosofie de viata, noi principii morale sau reformularea celor vechi, noi cautari de natura spirituala, si practicarea unor ritualuri magice si tainice.  Amlasarea in casa a VI-a in apropierea Descendentului, arata, pe de o parte, ca pentru a vindeca trecutul este nevoie de o munca sustinuta, pe de alta parte ca orice boala fie ea mentala sau fizica ssau emotionala, are o cauza spirituala. Si sunt ‘chemati’ sa gasim aceste cauze, sa le intelegem, si sa pornim intr-un proces de vindecare in profunzime. Prezenta Nodului Nord (Destinul) in apropierea Soarelui,  aduce un plus de confirmare a necesitatii gasirii unor noi forme de manifestare spirituala, dar arata si calea prin care ne putem vindeca interiorul si, prin vindecarea noastra, ii vindecam pe cei din jur. In “hora” din Sagetator etse angrenat si Punctul de noroc, ceea ce inseamna ca norocul vine, se manifesta, il gasim sau ne este Dat pe masura ce ne clarificam aceste principii morale care ne guverneaza existenta.

Luna Plina in Gemeni primeste un aspect tensionat de la Marte din Fecioara, care complica lucrurile, le ingreuneaza, prin inclinarea sa spre detalii si spre analiza emotiilor, situatiilor, conceptelor si in incercarea de le gasi o aplicabilitate imediata. Situat in casa a IV-a a caminului, a neamului si a sufletului, Marte, cu energiile sale poate genera stari de nervozitate, agresivitate gratuita cel mai adesea.

Mercur, guvernatorul Lunii Pline si al Ascendentului, este retrograd in Sagetator. Este in exil, si miscarea sa “indarat” nu ne usureaza munca cu noi insine. Ii este greu sa ne furnizeze informatiile de care avem nevoie, de impiedica sa deslusim sensul ascuns al unor situatii sau a unor concepte si principii. In unele cazuri, poate da o forma de incapatanare mentala sau, prin relatia tensionata cu Neptun in Varsator, sa accentueze starile de deziluzie, sa impiedice schimbarea sau acceptarea unor principii noi, sau a unor viziuni noi despre lume si viata.

Jupiter, guvernatorul Sagetatorului, este retrograd in Taur si in casa a XI-a a momentului, in conjunctie cu Lilith si in opozitie cu Saturn. Marele Benefic faciliteaza in aceasta perioada trierea persoanelor din anturaj. Multi vor disparea din preajma noastra. Si acest lucru nu trebuie sa ne sperie si nici sa ne provoace suferinta. Orice “disparitie” este in stransa legatura cu atasamentele pe care le-am dezvoltat fata de acele persoane, atasamente bazate in special pe favorurile si recunoasterea pe care ne-o ofereau. Scopul este acela de a invata sa ne iubim pe noi insine, sa dezvoltam o relatie “sanatoasa” cu propria fiinta, sa ne armonizam structurile, sa le curatam. Sa ne ingrijim de noi pe deplin.

Istoria Magiei ne spune ca la fiecare Luna Plina si in special la fiecare Eclipsa de Luna, “spiritele” raposatilor se intorc pe pamant, sa retraiasca momentele existentei lor efemere. In astfel de momente ritualurile magice au efecte puternice si de durata. Dar tot in astfel de momente poate creste protectia Divina, prin curatarea interioara a celor cre practica ritualuri de credinta, dupa Legile Naturii (Legile Divine). Pot avea loc vindecari “miraculoase”. Minunile Dumnezeiesti se materializeaza in plan terestru.

La nivel individual, “raposatii” sunt toate acele emotii ascunse, toate acele trairi interioare reprimate (care in timp s-au transformat in monstri), care vin la suprafata constiintei. Raportarea eronata la aceste trairi duce la stari de nervozitate. In vechi timpuri, de Luna Plina si de Eclipsa totala de Luna, oamenii isi puneau proprii monstri in mod simbolic  in vase de ceramica si fie le spargeau in interiorul unui cerc magic, fie le ingropau. Aceasta era o forma de venerare a Lunii, care, prin luminozitatea ei facea ca tot ce este ascuns sa fie scos la lumina, iar prin “intunecarea” ei sa iasa si mai puternic in evidenta.

Luna reprezinta femeia, mama, latura naostra emotionala. Lipsa de venerare duce, in cazul femeilor, la probleme cu propria feminitate, la relatii cu barbati duri si reci, la conflicte emotionale interioare puternice. La barbati, lipsa de venerare poate cauza relatiei cu mama si/sau cu sotia, la incapacitatea de a-si gestiona emotiile, la nervozitate si relatii tensionate cu femeile in general.

Venerati Luna contemplandu-i frumusetea, folosind pietrele ei norocoase, ingaduindu-i sa se ocupe de emotiile voastre, sa le trasnforme, sa le sublime in lumina. Oferiti-i ca ofranda suferintele voastre si va va darui inapoi linistea si armonia, abundenta, fertilitatea! Luna este o Zeita capricioasa, dar extrem de darnica cu cei care ii aduc ofrande!

Sa va fie de folos!