Aspecte planetare importante in februarie 2012

Luna Februarie a acestui an incepe cu cateva evenimente astrologice importante. In primul rand este vorba de intrarea lui Neptun in Pesti, adica in zodia pe care o guverneaza si unde va petrece un sejur de 13 ani. Trecerea lui Neptun in domiciliu marcheaza inceputul unei perioade optime pentru sporirea empatiei, linistii interioare, a iubirii nestingherite, dar si a izolarii, a introspectiilor si/sau a cresterii consumului de alcool si stupefiante. Neptun a fost descoperit in 1846 cand se afla in Varsator. A intrat in Pesti in 1847 “pregatind” terenul pentru schimbarile “revolutionare” din 1848. In acelasi an plin de aspiratii inalte de eliberare si de schimbare de mentalitate, Saturn se afla si el in Pesti, “decretand” noi legi de manifestare divina pe Pamant. Ca si in acest an, in 1848 Uranus se afla in tranzit prin Berbec.

Al doilea eveniment important se produce incepand cu 7 februarie cand Saturn intra in miscare aparent retrograda, de pe ultimul grad al Balantei. Marele Intelept al Zodiacului formeaza pana la sfarsitul lunii un trigon cu Neptun si Chiron din Pesti. Aceasta relatie armonioasa dintre cele doua planete majore, favorizeaza clarificarea unor situatii cu anumite persoane din viata noastra, eliberarea de confuzie, iluzii sau asteptari. Este important sa fim constienti de proiectiile pe care le-am facut pe oamenii din jurul nostru, in special pe cei pe care ii credeam foarte importanti in viata noastra. Eliberarea completa vine prin iertare, acceptare si iubire. Si, incepand cu noi insine, ne va fi mai simplu sa aplicam iertarea si iubirea si in relatie cu ceilalti.

Tot pe 7 februarie are loc si aspectul exact de Luna Plina in Leu. Opozitia luminariilor activeaza casele a IV-a si a X-a, a familiei si a sufletului, respectiv a carierei si a statutului social. Este o Luna Plina a emotiilor puternice, a sentimentelor curate si elevate pe care le manifestam in relatia cu membrii familiei. Putem constientiza ca fericirea lor este la fel de importanta ca si aspiratiile personale in sectorul carierei. Atmosfera degajata de acasa ne da energia necesara pentru a infrunta orice tip de problema ar putea aparea la serviciu. In partea sa intunecata, acest aspect poate arata o nemultumire legata de problemele de la serviciu, posibile conflicte cu o femeie aflata pe o pozitie mai inalta in scara ierarhica.

Mai multe aspecte analizate pe Astrotext.

One thought on “Aspecte planetare importante in februarie 2012”

  1. Draga Andreea, ce poate insemna asta pentru un nativ cu neptun retrograd in scorpion si ascendent in fecioara? Multumesc, Mihaela

Comments are closed.