Luna Noua in Gemeni – 21 mai 2012

“Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamanul, nu era cu ei cand a venit Iisus.

Deci au zis lui ceilalti ucenici: Am vazut pe Domnul! Dar el le-a zis: Daca nu voi vedea, in mainile Lui, semnul cuielor, si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor, si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede.” (Evanghelia dupa Ioan, cap. 20, v. 24-25)

Pe 21 mai, ora 1:48, ora Bucurestiului, va avea loc un eveniment important astrologic si astronomic: Luna Noua in Gemeni si eclipsa inelara de Soare.

Conjunctia luminariilor are loc in primul grad al zodiei Gemenilor, pe cuspida casei a III-a (Placidus) a fratilor si surorilor, a rudelor de gradul II, a vecinilor si a invatamintelor dobandite in copilarie si in adolescenta.

Orice aspect de Luna Noua simbolizeaza inceputuri. In cazul celei din aceasta noapte poate fi vorba de noi inceputuri in domeniul cunoasterii, in relatiile cu cei din mediul apropiat. Apropierea de Nodul Sud a Soarelui si a Lunii poate duce la reamintirea unor experiente din perioada copilariei, o accesare a memoriei spiritului, a informatiilor stocate la nivel subtil, in acea parte a fiintei noastre care ne tine in legatura permanenta cu Dumnezeu si cu Universul. Pentru unii dintre noi poate fi vorba de reamintiri din existente anterioare, manifestate prin flash-uri si deja-vu-uri. Altii pot gasi ascunse in cotloanele memoriei, printr-un proces profund de interiorizare, amintiri ale unor experiente din perioada copilariei care au jucat rolul de factori declansatori pentru anumite tipare comportamentale persistente pe parcusul vietii.

Luna Noua se afla in opozitie cu Nodul Nord (Destinul) din Sagetator si din casa a IX-a a spiritualitatii, mentoratului si a calatoriilor lungi. Activarea Axei Cunoasterii prin intermediul Axei Dragonului poate indica necesitatea abandonarii unui anumit tip de cunoastere spre evolutie, si gasirea unei alte cai spre spiritualitate. Poate naste in unii dintre noi dorinta de a avea un mentor care sa sintetizeze bagajul de informatii care zace in noi, dar care nu si-a descoperit inca utilitatea, nu a fost folosit in mod optim pentru viata noastra si evolutia noastra.

La un orb de 6 grade fata de Luna Noua, in Taur, se afla Jupiter in conjunctie cu Mercur (guvernatorul Gemenilor) si Lilith (Luna Neagra). Neincrederea, manifestata intocmai precum in pilda lui Toma Necredinciosul, poate fi dominanta acestei zile si a perioadei urmatoare. Putem manifesta aceasta in orice domeniu al existentei noastre, dar preponderent in latura ce tine de spiritualitate si cunoastere. Lipsa de dovezi palpabile, lipsa de argumentare, incapacitatea de a cere cu femritate ceea ce vrem sa aflam sau sa obtinem, ne poate crea o stare de confuzie, de neliniste.

“Iisus i-a zis: Pentru ca M-ai vazut ai crezut. Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!” (Evanghelia dupa Ioan, cap. 20, v. 29)

Starea de neincredere, teama de iluzie si de fantasme este accentuata si de relatia tensionata pe care Neptun, guvernatorul Ascedentului, in casa a XII-a a momentului, o are cu Luna Noua si cu Axa Nodurilor Lunare. Efectele acestui aspect sunt variate, activand o gama larga de senzatii, sentimente si emotii. “Pentru unii muma, pentru altii ciuma.”  Credinta profunda si puternica din fiecare dintre noi este pusa la incercare. Starea de meditatie, rugaciunea sustinuta, practicile de natura spirituala de orice fel pot functiona ca balsam pentru unele tipuri de nelinisti.

Unii pot dezvolta capacitati extrasenzoriale. Altii vor dezvolta stari psihotice, de iluzie sau autoiluzie. Refugiul in alcool sau in stupefiante pare a fi pentru unii singura metoda de “salvare”.

In opozitie cu Neptun si Chiron este Marte in Fecioara, in conjunctie cu Descendentul. Aceasta relatie, impreuna cu Axa Nodurilor Lunare, formeaza o Cruce Cosmica pe semne mobile, semn ca ne sunt puse la incercare hotararile, alegerile. Dar dincolo de aceasta, fiecare dintre noi este indemnat sa inteleaga ca, indiferent de alegerea facuta, este responsabil pentru faptele sale si ca trebuie sa ne asumam consecintele, bune sau rele. Pozitia lui Marte poate indica conflicte in relatiile de cuplu, sau orice alt tip de relatie de parteneriat in care ne aflam antrenati. Daca ne aflam la un “inceput de drum” alaturi de cineva, este bine ca, daca nu putem amana sau schimba conjunctura, sa ne bazam pe sinceritate si respect reciproc.

Ascendentul evenimentului se afla la gradul 15:14 in Pesti si marcheaza importanta dezvoltarii sentimentelor de compasiune, de empatie, de iertare si dizolvare a emotiilor resentimentare acumulate pe parcursul existentei noastre. Este posibil ca reintoarcerea in constiinta a unor informatii legate de traume emotionale sa acceseze acele parti din structurile noastre care sunt “responsabile” cu activitatile asa-zis paranormale: clarvederea, clarviziunea, clarauditia. Comunicarea cu Entitatile Superioare este accentuata si doar sa nu vrem nu primim mesaje importante pentru noi.

Simbolul gradului sabian al Lunii Noi este “O barca cu fund de sticla dezvaluie minuni submarine”. Mesajul cheie este: Revelarea energiilor inconstiente si a structurilor psihice profunde. (Dane Rudhyar, O Mandala Astrologica, Editura Herald). Putem descoperi ce “zace” in interiorul nostru, intr-un mod protejat de constiinta. Putem fi uimiti de “comorile” ascunse in inconstientul nostru si ne putem propune sa il exploram. Poate rational, poate sistematic. Important este sa nu pierdem din vedere aceasta cale de cunoastere a fiintei noastre, cale ce poate duce la o intelegere mai buna si mai clara a lumii inconjuratoare. Ne lasam patrunsi de informatiile ce vin dinspre neat, dinspre inconstient si abia dupa ce isi fac aparitia le putem descifra cu mentalul.

In Tarot, cartea corespunzatoare Lunii in Gemeni este “2 de Spade”. Imaginea mitologica corespunzatoare acestei arcane minore este chiar Toma Necredinciosul. Este expresia profundei indoieli interioare. Marcheaza incercarea disperata de a ajunge la o atitudine ferma si de dobandirea puterii de decizie. Cartea indica esecul in cazul in care vom dori sa luptam pentru obtinerea unor cunostinte clarificatoare, fara sa incercam sa dezvoltam si partea intuitiva, sa ascultam acea voce interioara care da glas sentimentelor noastre. Cunoasterea fara implicare emotionala, fara patrunderea intelesurilor profunde a informatiilor, se dovedeste a fi inutila. Accesul la inconstient ne poate fi blocat de tendinta de a rationaliza fiecare eveniment din viata noastra.

In concluzie: avem o Luna Noua menita sa ne dizolve scepticismul, neincrederea, care ne permite sa accesam informatiile de mult uitate, dar inmagazinate in cele mai “ascunse” cotloane ale memoriei. Ne poate elibera de “otrava indoielii” prin potentarea celui de “al saselea simt”, prin sporirea Credintei.

O Luna Noua inspirata tuturor!

Andreea