28 noiembrie 2012 – Luna Plina in Gemeni

“Cereti si vi se va da;  cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. / Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui ce bate i se va deschide. / Sau cine este omul acela intre voi care, de va cere fiul sau paine, oare el ii va da piatra? / Sau de-i va cere peste, ii va da sarpe?/ Deci, daca voi rai fiind, stiti sa dati daruri bune fiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El?” (Evanghelia dupa Matei, Cap. 7, v. 7-11)

Pe 28 noiembrie, la ora 16:47 (ora Romaniei), se formeaza aspectul de Luna Plina in Gemen. Opozitia Luminariilor este in conjunctie stransa cu axa Ascendent-Descendent, se formeaza la gradul 6:47 pe Axa Cunoasterii si a calatoriilor, iar Acsendentul se afla la gradul 10:45 in Gemeni.

Luna Plina in Gemeni din acest an vizeaza relatia Eu-Tu, in diversle ei forme de manifestare: iubire, prietenie, colegialitate, parteneriate. Luna, in conjunctie cu Luna Neagra, cu Jupiter retrograd si cu Ascendentul este cea care da tonul. Emotiile noastre traite, exprimate sau neexprimate sunt cele care dirijeaza intreaga noastra sfera relationala. Nevoile noastre emotionale sunt puternice si au o nota aparte. Oscilam intre extaz si agonie, intre liniste si conflict, intre dorinte mentale si nevoi reale, intre ce cerem si ce primim, intre ce atseptam si ce ni se cere. Soarele pe Descendent arata tendinta de a ne vedea pe noi prin ochii partenerului de viata, tendinta de a astepta de la ceilalti sa ne intelegea tacit si neconditionat fara a oferi intotdeauna ceva la schimb. Proiectiile pe care le-am facut pe imaginea “sablon” mentala si afectiva, asupra partenerului ideal intra in conflict cu realitatea. Fat Frumos si Ileana Cosanzeana sunt personaje de poveste, intruchipand idealul ravnit spre care a tins inconstient fiecare individ din specia umana. Ele nu exista in realitate, ci le cream impreuna, cu asteptarile, frustrarile, visele, nesigurantele, sperantele, resentimentele noastre. Listele cu “nu vreau” si “nu-mi place” se amesteca cu cele cu “vreau” si “imi place” si, fara o capacitate reala de sinteza, ne pierdem in detaliile lor.

Atasamentele fata de anumite cai spirituale, fata de anumiti mentori, profesori sau indrumatori, in perioada urmatoare devin evidente si pot produce disconfort emotional sau mental. E timpul clarificarii alegerilor si credintelor personale. Avem tendinta de a-i idelaiza pe cei care trezesc in noi emotii puternice prin ideile pe care le transmit, le propovaduiesc. Insa, cel mai adesea uitam ca si ei, la randul lor, sunt oameni. Diferenta dintre noi si ei este capacitatea de sinteza si de autocontrol. Sa meditam la vorbele si faptele lui Iisus. El a spus ca “unele ca acestea si chiar mai mari decat acestea puteti face”. Dar el si-a certat apostolii la Cna cea de Taina pentru atasamentul fata de El si pentru deznadajduirea cu care au primit iminenta despartire. “Putin credinciosilor” ii mustra Iisus, amintindu-le ca i-a invatat tot ce stie si sa isi pune nadejdea in Dumnezeu Tatal, pentru ca dumnezeu Fiul este cel prin care oamenii se pot intoarce la Tatal.

Opozitia Luminariilor se afla in cuadratura cu Neptun si Chiron din Pesti si din casa a X-a a momentului. Acest aspectne atrage atentia asupra obiectivelor si sperantelor oastre legate de cariera si de statutul social. Cel mai adesea ne stabilim obiective irealiste, iluzorii, fantasmatice, pe care daca nu le atingem, devenim frustrati si plini de resentimente. Incepand cu acest eveniment astrologic este bine sa ne refromulam obiectivele si sperantele. sa icnercam sa vedem de ce ne-am propus sa ajungem “Cineva” intr-un anumit loc sau intr-o anumita conjunctura. Cu ce suntem mai pretiosi?

Luna, Lilith,Jupiter si Ascendentul sunt focarul unui aspect care se numeste “Degetul lui Dumnezeu”, unde baza este formata din conjunctia Venus-Saturn din Scorpion si din casa a VI-a a muncii si a sanatatii si conjunctia Marte-Pluton din Capricorn si din casa a VIII-a a regenerarii, a resurselor celorlalti,  mortii si a renasterii. Focarul reprezentat de Luna-Lilith-Jupiter-Ascendent arata ca este nevoie de o regenerare a personalitatii, regenrare ce s epoate produce prin mentalul nostru, prin purificarea acestuia de gandurile negative, de temeririle constiente, prin infruntarea lor, prin reformularea juramintelor si promisiunilor pe care le-am facut in propria intimitate, noi cu noi si cu Dumnezeu. Acestea sunt posibile prin identificarea dorintelor noastre ascunse si constientizarea importanteti sau, dimpotriva a lipsei de importanta in reconstructia noastra psihica. Prin munca sustinuta cu noi insine; prin apelarea la ajutorul pe care ni-l pot da ceilalti, prin resursele pe care acestia ni le pot pune la dispozitie. Este un moment de reimpacare cu noi insine, prin acceptarea faptului ca in fiecare zi ceva in noi moare si renaste. Cu mintea putem patrunde in cele mai ascunse cotloane ale sufletului nostru, cata vreme nu ii impunem ce sa caute, ci lasam ca lumina constiintei sa patrunda treptat in intunericul inconstientului. Mai precis, asociatiile de ganduri pe care le facem, deductiile logice, interpretarile pe care le dam unor anumite vise, fantasme, dorinte etc contin raspunsurile pentru intrebarile pe care ni le punem.

Dar mai presus de toate acestea, Credinta ca transformarea noastra interioara este posibila, este cea care sta la baza demersurilor noastre. O raportare corecta fata de persoanele care ne sunt mentori si profesori, lipsita de atasament, asteptari, judecati, este indicata.

Mercur, ca si guvernator al ascendenului, proaspat revenit in miscare directa pe cerul astrologic, se afla in Scorpion si in casa a VI-a a momentului, fara a avea un aspect cu vreo alta planeta. In aceasta pozitie sporeste simturile, gandirea profunda si intensa. In calitatea sa de element alchimic intr-o zodie ce simbolizeaza procesele alchimice, tamaduitoare, actioneaza tainic la nivel constientului si a nconstientului, deschizand porti neasteptate spre raspunsurile si solutiile de tamaduire psihica la care tanjm.

Simbolul Sabian al gradului la care se afla Luna este “O fantana cu galeata si franghie la umbra unor arbori maestuosi” cu mesajul-cheie “Credinta primordiala a omului in puterea ascunsa si sustinatoare a vietii”. (Dane Rudhyar –  O Mandala Astrologica)

Simbolul Sabian al gradului la care se afla Soarele: “Cupidon bate la usa unei inimi omenesti” avand mesajul-cheie: “O intensificare a aspiratiei individului pentru iubire romantica”. (Dane Rudhyar – O Mandala Astrologica)

Simbolul Sabian al gradului la care se afla Ascendentul Lunii Pline: “noi teritorii deschise ofera pionierului oportunitati noi de experienta” avand mesajul-cheie “Puterea si bucuria noilor inceputuri”. (Dane Rudhyar – O Mandala Astrologica)

Sintetizand mesajele simbolurilor sabiene, am putea spune ca aceasta Luna Plina nu vorbeste de despre un final ci despre noi inceputuri, bazate pe cunoasterea de care dispunem. este un moment pentru revigorarea iubirii, a relatiilor romantice, prin redescoperirea unor resurse interioare care sa sunt elementul cheie al transformarii personale. Ne indragostim si ne reindragostim cu masura cu care avem disponibilitatea de a renunta la capricii, orgolii si nevoia de a demonstra cat suntem de destepti si cat de multe stim. Constientizarea cuvintelor pe care le folosim in comunicarea cu cei apropiati, ne poate dezvalui sensurile ascunse ale mesajelor pe care le transmitem inconstient. Dragostea de viata renaste prin micile bucurii ale vietii, prin calatoriile scusrte sau lungi pe care le facem, prin stimularea creativa a intelectului nostru.

O Luna Plina vindecatoare, inspiranta, regeneranta sa avem!

P.S.: Astazi se comemoreaza 23 de ani de la trecerea in nefiinta a celui care a fost Sfantul Ardealului – Parintele Arsenie Boca.  Prin viata pe care  dus-o a lasat o mostenire ca exemplu de sfintenie, de curatenie mentala si spirituala, de cunoastere, de sinteza, de perceptie dincolo de fapte. Fii Binecuvantat, Parinte! Nu iti intoarce fata de la noi cei te cinstim si iti cerem ajutorul. Orice rugaciune inchinata lui Arsenie Boca astazi, facuta din inima, cu constiinta curata si inima smerita, poate primi raspunsul.

Biografie: “O Mandala astrologica” – Dane Rudhyar – Editura Herald

Foto: Cristian Stefanescu