Shakira – celebritatea lunii

Shakira este una dintre cele mai frumoase si mai talentate artiste contemporane. A fascinat o lume intreaga prin muzica si dansurile sale pline de vitalitate, naturalete, sensibilitate, originalitate, care isi gasesc resursele in originea spaniola a mamei sale si libaneza a tatalui sau.  In copilarie isi urmarea fascinata tatal compunand muzica. La varsta de 4 ani scrie prima sa poezie “Trandafirul de cristal”, iar la varsta de 8 ani scrie primul sau cantec, “Ochelarii tai negrii”, inspirat de moartea unuia dintre cei 10 frati ai sai, intr-un accident de masina.

Debutul artistic pe plan local s-a produs cand Shakira avea doar 13 ani si cand a semnat contractul cu Sony Columbia. Succesul international a venit 11 ani mai tarziu dupa ce, in prealabil, a cucerit Columbia si Statele Unite.

In astrograma frumoasei columbiene, Soarele se afla in Varsator si in casa a XI-a, in opozitie cu Saturn retrograd din Leu si din casa a V-a, si in relatii armonioase cu Neptun din Sagetator si Pluton retrograd conjunct cu Descendentul. Aceasta configuratie astrologica este o confirmare a celebritatii, conditionata, poate, doar de raportarea permanenta la originile sale, la resursele culturale ale celor doi parinti, si adaptarea lor la necesitatile pietei. Este o fire vizionara, care are abilitatea creativa de a transforma vechiul in nou. Pozitia lui Saturn certifica puternica influenta a tatalui sau asupra carierei sale. El este cel care a incurajat-o sa-si dezvolte abilitatile artistice, cel care a dus-o la primele sale auditii si la spectacole. Dar acelasi Saturn poate arata si seriozitatea cu care Shakira isi priveste munca si creativitatea. Nu lasa nimic la voia intamplarii, este rezervata in aprecieri la adresa sa si trateaza cu respect fiecare aspect al muncii sale. Este, poate, exemplificarea vie a faptului ca talentul fara munca asidua, nu devine celebru. In aparitiile publice a dat mereu dovada de modestie, iar declaratiile sale au fost mereu cumpatate.

harta-shakira

Luna in Rac si in casa a IV-a este in opozitie cu conjunctia la orb de 5 grade a lui Mercur cu Marte din Capricorn si din casa a X-a a carierei. Din biografiile sale, la noi a ajuns aspectul pozitiv al acestei opozitii. La 10 ani, speriata de faptul ca familia sa a fost nevoita sa vanda multe dintre lucrurile sale de valoare, in urma falimentului firmei la care lucra tatal sau, a inceput sa participe la diverse evenimente si emisiuni televizate, sa cante si sa primeasca bani cu care sa participe la intretinerea familiei. Ea este o familista, desi in timpul relatiei de aproape un deceniu pe care a avut-o cu Antonio de la Rua, fiul presedintelui aregntinian, ea a declara: “Nu am sa ma casatoresc niciodata, pentru ca nu vreau sa ajung pe prima pagina a ziarelor de scandal, in cazul in care vom ajunge sa divortam”. Aceasta declaratie poate ilustra efectele lui Pluton retrograd in conjunctie cu Descendentul (imaginea partenerului). Pozitia Marelui Transformator al Zodiacului in astrograma Shakirei indica o teama de parteneriate pe termen lung, frica de casatorie si de implicare intr-o astfel de relatie. Dar si faptul ca partenerul poate avea o influenta negativa asupra ei, fiind posesiv, manipulant. Cat timp a durat relatia lor, De la Rua a jucat si rolul managerului personal, afirmand ulterior ca a fost principalul artizan al reusitei internationale a artistei. Dupa anuntul despartirii din ianuarie 2011 si anuntul relatiei cu fundasul clubului FC Barcelona, Gerard Piquet, din luna martie a aceluiasi an, Antonio ii intenteaza Shakirei un proces pentru a obtine despagubiri din profiturile trecute si viitoare ale artistei, argumentand ca fara el ea nu ar fi atins succesul actual. La randul sau Shakira i-a intentat proces pentru delapidare de fonduri.

Revenind la conjunctia Mercur-Marte din Capricorn si din casa a X-a a carierei si a statului social, putem realiza ca energiile combinate ale celor doua planete, au dinamizat in mod pozitiv, constructiv, cele ale zodiei. Cariera sa a fost construita pas cu pas, cu multa munca, cu seriozitate si devotament. Si totul a pornit de la motivatia legata de salvarea familiei de la “sfarsitul lumii”, cum a perceput micuta cantareata pierderea financiara a tatalui sau. Ceea ce parea a fi o necesitate, a devenit in timp o meserie de succes.

Axa Nodurilor Lunare in astrograma cantaretei arata ca in aceasta existenta Destinul ei este acela de a renunta la o abordare egoista a vietii si de a construi relatii durabile si armonioase. Nodul Sud se afla in Berbec si in casa I a personalitatii si in conjunctie cu Chiron, in timp ce Nodul Nord se afla in Balanta si in casa a VII-a a casatoriei si a parteneriatelor de orice tip. Desi vindecarea personalitatii sale vine prin actiuni pline de curaj, individuale, asumate, energiile recuperate astfel trebuie sa duca spre relatii. Si, din cate ne sunt dezvaluite in biografiile sale, Shakira si-a implinit acest Destin, avand relatii de lunga durata atat in plan personal, cat si profesional. Tot in casa a VII-a se afla si Uranus, dar in Scorpion. Aceasta pozitie a Marelui Revolutionar indica pe de o parte o intuitie foarte buna si capacitatea de a vedea “dincolo” de aparente, dar si faptul ca relatiile sale incep brusc si se termina la fel de brusc, in special daca intre ea si partenerii sai apar minciuni, secrete, probleme financiare, manipulari.

Continuarea in revista Astrotext.