Luna Noua in Pesti – 11 martie 2013

“Vezi pe femeia aceasta? Am intrat in casa ta si apa pe picioare nu Mi-ai dat; ea insa, cu lacrimi, Mi-a udat picioarele si le-a sters cu parul ei.” – Evanghelia dupa Luca, Cap. 7  – 44.

Luna Noua in Pesti (gradul 21:24)  se formeaza pe data de 11 martie, ora 21:50 (Ora Romaniei), in casa a V-a a momentului (casa iubirii, copiilor si cerativitatii), cu Ascendentul la gradul 2:55 in Scorpion.

Efectul Lunii Noi asupra psihicului, emotiilor, trairilor noastre interioare, este sustinut sau potentat de toate planetele aflate acum in sectorul zodiacal al Pestilor. Cele mai apropiate de conjunctia Luminariilor sunt Venus si Marte, acesta din urma pregatindu-se de revenirea in domiciliu. In proximitatea Zeietei frumusetii se afla Chiron (Vindecatorul Ranit), conjunct cu Mercur retrograd si cu Neptun.

Este un moment astrologic care vizeaza iubirea, in special cea pe care o manifestam in intimitate. Influenta energetica a planetelor favorizeaza vindecarea, prin constientizarea si acceptare, a acelor tipuri de comportamente, de atitudini, de reactii pe care le traim in relatia ede iubire intima, apropiata cu partenerul de viata si cu copiii. Este posibil ca multi dintre noi sa fie atat de puternic marcati de acest tranzit incat sa izbucneasca in plans, sub impulsul emotiilor interioare, in situatii aparent banale. O situatie nesemnificativa pentru unii poate avea o insemnatate majora pentru altii. Persoanele aparent insensibile isi dezvaluie emotiile si pot plange “din senin”, sau pot vorbi cu emotie despre ceea ce li se intampla sau pot avea reactii neasteptat de sustinatoare fata de semenii lor.

De aceasta Luna Noua putem sa descoperim noi resurse interioare de compasiune, de empatie, de intelegere afectiva a traumelor pe care le traiesc cei de langa noi, dar si fata de propria persoana.

Unii dintre noi pot hotara sa aibe copii sau sa isi schimbe atitudinea fata de ideea de a avea copii. Altii isi imbunatatesc relatia cu proprii copii sau cu copilul interior. Un demers de reamintire a viselor si sperantelor pe care le-am nutrit cand eram mici, ne poate aduce in starea de liniste, de iubire, de siguranta emotionala pe care candva, demult, am trait-o la o intensitate sau alta, pe o perioada de timp mai lunga sau mai scurta.

Ne intoarcem la povesti. Sau cel putin ar fi bine sa ne intoarcem la povesti. La acele scrieri cu autori necunoscuti, care simbolizeaza aspecte ale individualitatii umane, care ne tin conectati la Dumnezeu. Pildele, invataturile ascunse in fiecare basm, in fiecare poveste, in fantezii scriitoricesti sau cinematografice, ne pot ajuta sa vedem lucrurile dintr-o alta perspectiva.

Lacrimile care curg in aceasta perioada sunt lacrimi de vindecare. Credinta pe care o simtim in interiorul nostru este un sentiment care ne leaga de Cel Nevazut, Atoatestiitor si Atotputernic.

“Lasati copiii sa vina la mine”.

Ascendentul in Scorpion, Saturn retrograd in Scorpion si in casa I a momentului, si Destinul in Scorpion in relatie armonioasa cu Luna Noua in Pesti, ne vorbesc de importanta intrarii in contact cu propriul nostru inconstient, cu calatoria individuala pe care o avem de parcurs pentru a ne intalni cu Dumnezeul interior. Daca Pestii sunt zodia care simbolizeaza Mantuirea, Indumnezeirea, contactul direct cu Dumnezeul exterior, Scorpionul este zodia Insconstientului, a partii ascunse din noi care, prin continuturile sale ne impiedica sa ajungem la Samnata Divina. Acest eveniment astrologic ne poate aduce pe Calea noastra, unica, speciala, individuala de intalnire cu Sinele Divin. O cale in care “pericolele” pot sa apara din orice directie, dar care poate fi parcursa prin Credinta nestramutata ca undeva, cineva, acolo Sus ne iubeste si ne ocroteste. Iar toate piedicile pe care le-am putea intalni, au ca scop vindecarea noastra psihica si revenirea la Dumnezeu cu intelepciune.

Timpul nu exista. Important este ca in aceste momente sa nu ne dam termene limita. Sa facem totul ca si cum am avea tot Timpul din lume, dar ca si cum daca maine am “pleca”, sa avem lucrurile pamantesti lasate in ordine. Sa ne impacam cu noi si cu ceilalti, sa vindecam regretele, rusinea, vinovatia prin intelegere si acceptare. Nu stim ce avem de vindecat? Putem afla prin vise, prin evenimentele repetitive, prin mesajele pe care le primim de la ceilalti, prin blocajele pe care le recunoastem in relatia pe care o avem cu noi insine si in relatiile cu ceilalti. Casa I a peronalitatii atrage atentia asupra atitudinilor pe care le adoptam inconstient in anumite situatii de viata, dar si felul in care ceilalti ne percep.

Incepand cu acest eveniment astrologic putem deveni constienti de viata “dubla” pe care o ducem la nivel individual: cea spirituala si cea concreta. Uneori putem avea sentimentul ca am facut “tot ce este omeneste posibil” dar nu avem rezultate concrete. Putem spune ca am facut demersuri spirituale, dar ca Dumnezeu nu ne aude. Si aici intervine capacitatea noastra de a uni viata spirituala cu cea pamanteasca, fiind constienti de natura umana si divina care exista in fiecare dintre noi. Problemele sufletului si ale spiritului se reflecta in viata de zi cu zi. Uneori nu este suficient sa ne axam pe ganduri si emotii, ci sa si adoptam cu totul o atitudine noua, in armonie cu Divinul pe care il percepem subtil sau direct ca actioneaza asupra noastra. Ne place sau nu, analiza detasata a trecutului ne poate ajuta sa schimbam viitorul. Dar, pentru ca si viitorul apasa asupra noastra conform Planului Divin de expansiune si Intoarcere la Dumnezeu, e bine sa lucram si asupra ceea ce am dori si ne asteptam de la viitor. Timpul este liniar si actioneaza din doua directii, prezentul fiind rezultatul actiunii Trecutului si al Viitorului asupra noastra.

“Incercati din nou sa retraiti toate evenimentele importante si incercati sa vedeti si binele si raul din perspectiva Vointei Divine. Si raul, si binele trebuie sa ne indemne catre iubire, in caz contrar, vom gresi mereu, nestiind ce trebuie sa alegem!” – S. N. Lazarev

Simbolul Sabian al gradului la care se formeaza Luna Noua este “Un profet care tablite ale noii legi, coborand pantele Muntelui Sinai” avand mesajul-cheie: “Nevoia de a aduce jos, la nivelul existentei cotidiene, realizarile clare, facute manifeste printr-o mare <experienta de varf>.” – Dane Rudhyar – O Mandala Astrologica – Editura Herald

Simbolul Sabian al gradului la care se afla Ascendentul este “O petrecere cu ocazia ridicarii unei case, intr-un sat, se bucura de cooperarea vecinilor” avand mesajul-cheie “Sentimentul de comunitate demonstrat printr-un efort comun important”. – Dane Rudhyar – O Mandala Astrologica – Editura Herald

Cartile de Tarot care semnifica cel mai bine aceasta Luna Pplina sunt Regina si Regele de Cupe. Regina este expresia sensibilitatii si a gingasiei, a ajutorului prompt pe care il ofera celorlalti, in timp ce Regele este expresia insusirilor mediului, a cunoasterii intuitive, dar si a capacitatii de a sari in ajutorul celorlalti. Ambele carti vorbesc despre cunoastere si capacitatea de a fi in folosul celorlalti, despre tamaduire prin intelegerea aspectelor subtile ale existentei, despre capacitatea de a ne transforma in canale prin care Dumnezeu lucreaza.

In concluzie, Luna Noua in Pesti pune bazele unei noi relatii personale cu Dumnezeu, care duce la capacitatea de a ne iubi si de a ne ierta, de a intelege partile intunecate din propria fiinta si de a le transforma prin sacrifisciu de sine, care adesea aduce suferinta dar si o dulce tamaduire. Lacrimile care izvorasc din inima dau nastere unui Destin binecuvantat! Aceasta Luna Noua m-a trimis cu gandul la povestea lui Eminescu “Fat-Frumos din lacrima” ca simbol complex al evenimentului, a iubirii si sacrificiului. Viziunea eminesciana asupra lumii si a lui Dumnezeu este elocventa pentru genul de traire pe care il putem avea in aceasta perioada. Este vorba despre esenta sa si nu despre natura umana a scriitorului.

O Luna Noua inteleapta, tamaduitoare sa avem!

Sursa foto: Poiematike.

Bibliografie: Dane Rudhyar – O Mandala Astrologica – Editura Herald, Tarot – Hajo Banzhaf.