Luna Plina in Balanta – 27 martie 2013

“Oricand exista o emotie, exista si posibilitatea de transformare.” – Mihaela Minulescu

Luna Plina in Balanta din 27 martie,  se formeaza la ora 11;26, ora Romaniei, avand Ascendentul la gradul 15:17 in Rac. Functie de sistemul de case ales, opozitia luminariilor activeaza Axa Evolutiei (Placidus) sau Axa Cunoasterii (case egale). Oricare varianta am alege, acest eveniment astrologic vorbeste despre puterea de a integra in psihicul nostru emotii si invataminte din perioada copilariei si de a avea curajul de a actiona in directia evolutiei, fie ea in cariera, fie in plan spiritual.

Luna, in calitatea sa de guvernatoare a lumii noastre emotionale si a Ascendentului, in sectorul Balantei, influenteaza nevoia noastra de armonie cu noi insine si cu ceilalti. Radacinile se afla i modul de relationare pe care l-am dobandit in copilarie, in primii ani de gradinita si de scoala, in relatia cu propria mama.

Soarele in Berbec se afla in conjunctie cu Venus (guvernatoarea Balantei), cu Uranus si cu Marte. Acest accent puternic in zodia inceputurilor, influenteaza impulsul catre viata, dorinta de a face lucruri noi, neasteptate. Pentru unii, la nivel inconstient, poate fi vorba de acel moment important din evolutie care reprezinta “desprinderea” de familie, de mama, si avantul pe propriul drum in viata. Aceasta rupere afectiva nu trebuie sa fie neaparat dureroasa, in special atunci cand mama este sustinatoare si incurajeaza initiativele puilor sai, nu le pune oprelisti in cunoastere si nu exagereaza cu tendinta de control, de sufocare si de protectie.

Cu aceasta Luna Noua avem posibilitatea de a observa cum in relatiile de iubire sau cele parteneriale manifestam patternurile relationale dobandite in copilarie. Fie suntem dependenti reactiile emotionale ale celorlalti, fie incercam sa il controlam pe cel de langa noi, fie suntem atasati de ei, incapabili sa ne luam propriile decizii. In unele situatii poate fi vorba de incercarea inconstienta de a “repara” prin propriile relatii, relatia parintilor.

Este importants a constientizam nivelul de evolutie si de cunoastere in care ne aflam si sa actionam intr-o directie sau alta, sa schimbam mentorii, sa incercam sa cautam noi forme de imbogatire a cunostintelor (prin calatorii sau prin intoarcerea pe bancile scolilor). Sa actionam in directia accesarii unor structuri superioare in ierarhia profesionala sau sa cunoastem persoane de o inalta tinuta profesionala, o clasa elitista.

Fie ca ne place, fie ca nu, acest eveniment astrologic are potentialul de a ne pune pe o directie evolutiva, de gasire a propriei forme de exprimare. Sa ne gasim drumul in viata, sa ne descoperim propria voce interioara cu care sa comunicam, sa o recunoastem si sa fie recunoscuta de altii. Este un eveniment astrologic al temerarilor, al celor care simt ca traiesc atunci cand actioneaza, cand isi schimba obiceiurile, cand isi propun sa cucereasca noi teritorii interioare sau exterioare. Avem posibilitatea sa ne depasim limitele explorand lumea interioara si cea exterioara, sa dobandit obiceiuri elevate, cunoastere inalta, de calitate  in domeniul in care activam.Invatam noi reguli si aplicam noi principii de viata. Lumina calauzitoare este imaginea Tatalui, fie el real, fie simbolic.

Orice opozitie are doua aspecte: unul tensionat, iar altul de completare. Cel tensionat se poate manifesta prin conflicte cu partenerul de viata, cu parintii, cu partenerii de afaceri. In aspectul sau pozitiv, Luna Plina ne vorbeste de parteneriate sanatoase, in care fiecare isi cunoaste si manifesta propria unicitat si respecta unicitatea celui de langa el.

Opozitia luminariilor este in relatii armonioase cu Jupiter din Gemeni si cu Junona din Varsator, dar in relatii tensionate cu Pluton din Capricorn. Acestea arata pe de o parte setea de cunoastere, nevoia de relatii de prietenie, de comunicare, nevoia de inaltare in cadrul casatoriei, iar pe de alta parte ne arata rezistentele puternice inconstiente la schimbare, mecanismele de aparare ale structurii psihice, din dorinta de a tine sub control orice impuls inconstient, de teama de a nu “muri” simbolic, de a nu pierde ceva din noi, de a nu ne expune fara nici o posibilitate de fuga sau de defensa.

Simbolul Sabian al gradului la care  se afla Luna in Balanta (6:52) este: “O femeie hraneste pui de gaina si ii apara de ulii”, avand mesajul cheie: “Nevoia de infruntare a antagonismului puterilor intunericului asa cum se incearca hranirea mintii ucenicilor inca neajutorati si infricosati.”

Simbolul Sabian al gradului la care se afla Soarele in Berbec (6:52): “Un om reuseste sa se exprime simultan in doua taramuri” avand mesajul cheie “Prima intelegere a naturii duale a omului si a posibilitatilor pe care aceasta le implica”.

Simbolul Sabian al gradului la care se afla Ascendentul in Rac (15:17) este: “Un om studiind o mandala aflata in fata lui, cu ajutorul unei carti stravechi”. Interpretarea pe care Dane Rudhyar o da acestui simbol este: “Dupa ce o persoana decide sa urmeze un anumit curs al actiunii acceptand o noua credinta, rezultatele acestei decizii pe cele trei niveluri de baza ale experientei umane (actional, emotional-cultural si individual-mental) trebuie sa fie stabilizate si consolidate. Aceasta este ceea ce s eintelege prin procesul de integrare a personalitatii. In Asia, marele simbol al acestui proces este Mandala; in lumea crestina gasim, in forme variate, simbolul Crucii. Modelul crestin este deseori simplu si sarac; el face referire la crucificarea unui om-Dumnezeu ce-l personalizeaza sau emotioneaza. Mandala orientala poate lua o varietate infinita de forme si poate cuprinde o vasta multitudine de continuturi; ea este psihologica si cosmica. Cuadratura – fundamentul Mandalei, inveleste, in mod potential, continuturi diverse. Crucea, pe de alta parte, reprezinta conflictul in actiune; ea este un simbol al biruintei tragice. Mandala simbolizeaza integrarea tendintelor opuse si a energiilor bipolare multiple.”

Asadar, este o Luna Plina care vizeaza schimbarile profunde ale personalitatii noastre, intelegerea si integrarrea energiilor emotionale, instinctuale ale naturii noastre umane, si transformarea profunda a modului in care ne manifestam in lume, a exprimarii vocii unice, a gasirii propriului ritm si propriei muzici interioare care sa acompanieze drumul nostru prin viata.Pentru aceasta este importanta o analiza a propriilor trairi, intelegerea treptata a cauzelor si a evolutiei emotionale de la copilarie pana la viata adulta. Este important sa fim constienti cum ne afecteaza actiunile celor de langa nou, care rani interioare se deschid si dor.

O Luna Plina vindecatoare si temerara sa avem!

Bibliografie: “O Mandala Astrologica” – Dane Rudhyar – Editura Herald