Luna Noua in Balanta – 5 octombrie 2013

68524_450657885012012_224789275_nAspectul de Luna Noua in Balanta se formeaza in dimineata zilei de 5 octombrie 2013, la ora 3:33 (ora Romaniei). Conjunctia luminariilor se produce la gradul 11:56 in Balanta, in casa a II-a a momentului, avand Ascendentul la gradul 28:17 in Leu.

Orice Luna Noua marcheaza o perioada de inceputuri. Fiind vorba de Balanta, acest eveniment astrologic vizeaza relatiile noastre si echilibrul care se creaza in cadrul relatiilor pe care le avem sau pe care urmeaza sa le incepem, indiferent daca vorbim de relatii de cuplu, de prietenie sau de parteneriate de afaceri. Tot ceea ce inseamna relationare sta sub semnul inceputului.

De aceasta Luna Noua se realizeaza o simbioza intre verbele “a echilibra” si “a avea”. Practic nevoia de echilibru determina schimbari la nivelul resurselor materiale si umane personale. Implicarea Lunii Noi intr-o Cruce pe semne fixe, impreuna cu Uranus retrograd din Berbec (casa a VIII-a a resurselor celorlalti), Jupiter si Lilith in Rac (casa a XI-a a anturajului si a recunaosterii publice) si Pluton in Capricorn (casa a V-a a iubirii, creativitatii si copiilor), arata si modul in care se poate realiza acest echilibru, prin identificarea cauzelor care duc la probleme de natura materiala, financiara. Posibil ca unii dintre noi sa cheltuiasca mai mult decat isi pot permite pe cadouri costisitoare pentru a intretine relatiile de iubire intima, altii pe mentinerea unei imagini de succes in fata unui anturaj superficial, altii sa se fi angajat in imprumuturi bancare fara un plan de rezerva, sau sa fi ramas cu datorii la institutii financiare in urma pierderii unui serviciu stabil. Este important sa invatam sa nu dam bani cu imprumut, sa nu cerem bani cu imprumut decat daca stim ca ii putem restitui si, in general, sa nu creditam pe nimeni. Daca dorim sa facem acte caritabile, sa ne simtim utili fata de societate, sa o facem fata de cei cu adevarat aflati in nevoie si de la care nu ne asteptam sa ne intoarca “favorurile”.

Ascendentul in Leu arata pe de o parte tendinta spre aroganta si infatuare, dar pe de alta parte indica necesitatea adoptarii unei atitudini calde si ingaduitoare fata de propria persoana si incercarea de a gasi solutii creative pentru situatiile actuale. Marte formeaza o conjunctie la orb de 2 grade cu Ascendentul, si se afla in casa a XII-a a momentului. Energiile martiene dau un impuls acelor idei, proiecte, sau manifestari personale care pot duce la o ameliorare a situatiei prezente. Nu suntem complet lipsiti de curaj, el sa afla undeva in interiorul nostru, iar atitudinea care pare cea mai eficienta este aceea a omului care nu are nimic de pierdut.

Venus, guvernatoarea Balantei, se afla in Scorpion si in casa a IVa-a a momentului, formeaza relatii tensonate cu Marte, Ascendentul Lunii Noi si cu Neptun din Pesti. Energiile venusiene pot sa activeze niste temeri mai vechi legate de bani si bunuri personale, atitudini fata de finante dobandite in interiorul familiei in perioada copilariei. Este posibil sa ne reamintim situatii din primii ani de viata care ne-au marcat ulterior existenta, si care sunt in stransa legatura cu banii. Pentru unii poate fi vorba de lipsa banilor, pentru altii, dimpotriva, modul eronat de a trata banii chiar si atunci cand ii ai. Atasamentele legate de partea materiala a vietii se pot transforma in blocaje care ne pot afecta sanatatea si relatiile cu ceilalti. Tendintele de a manipula, minti, santaja fac parte din acea latura a fiintei noastre pe care o negam, nu o infruntam, dar care lucreaza prin intermediul inconstientului si ne afecteaza existenta. Solutiile, raspunsurile, pot sa apara in timpul viselor, a meditatiilor sau a altor activitati care faciliteaza contactul cu propriul inconstient.

Simbolul Sabian al gradului la care se afla Luna Noua (11:56 Balanta) este “Mineri ies la suprafata dintr-o mina adanca” avand mesajul-cheie “Nevoia de desfasurare la niveluri mai adanci a cautarii cunoasterii ce intretine focul mintii colective ale unei societati”.

Simbolul Sabian al gradului la care se afla Ascendentul (28:11 Leu) este “O sirena apare din valurile oceanului gata sa renasca in forma umana” avand mesajul-cheie “Stadiul in care rasare din inconstient un sentiment-intuitie intens si este pe cale sa ia forma ca gand constient”.

Cei care vor simti puternic influenta acestui eveniment astrologic sunt nativii Balanta si cei cu Ascendentul in Balanta (care pot avea sentimentul unei renasteri personale), semnele cardinale (Berbec, Rac si Capricorn), cei care au planete personale in aceste sectoare zodiacale sau care au Balanta intr-una dintre casele a IV-a (a caminului, familiei si a sufletului), a VII-a (a cuplului si a parteneriatelor de orice tip) si a X-a (a carierei si a statutului social).

In concluzie, este o Luna Noua care favorizeaza gasirea unor noi resurse materiale sau interioare de a ne spori veniturile, de a ne imbunatati viata din punct de vedere material, de a incepe sau de a imbunatati relatia dintre viata noastra spirituala si cea materiala. Relatiile pe care le avem in prezent pot fi resurse excelente de informatii, de sustinere morala, chiar si financiara, dar in limitele pe care le stabilim de bun acord. Este un moment excelent sa invatam sa negociem, sa ne “vindem” lumii constienti si de partile bune si de cele rele.

O Luna Noua inspirata, vindecatoare si echilibrata sa avem!

Bibliografie: “O Mandala Astrologica” – Dane Rudhyar – Editura Herald