Interviu despre cristale, astrologie şi bijuterii

  • cristale si astrologieMereu ai spus că lucrurile sunt interconectate între ele. Care e legătura între astrologie și pietrele semiprețioase (atât ca tratament cât și ca utilizare pe post de talismane, amulete sau ca ajutor în rezolvarea anumitor probleme) ?

Andreea: Atât astrologia cât și terapia cu cristale și pietre semiprețioase s-au născut din dorința omului, conștientă sau nu, de a-și explica și îmbunătăți viața. Ambele sunt unelte speciale, care sunt la granița dintre știință și gândirea magică, de care oamenii se pot folosi și astăzi cu scopurile precise de a evolua sau de a (se) vindeca. Ca talismane ele pot fi utile atunci când un nativ al unei anumite zodii dorește să accentueze energiile specifice zodiei în care se afla Soarele. Cât privește utilizarea pietrelor semipreioase în tratamente este util să își cunoască astrograma personală care arată unde se află “scurgerile de energie”, accentele negative care duc la îmbolnăvire și în acest caz să folosească pietrele semiprețioase specifice zodiei sau planetei care reprezintă cheia vindecării și să accentueze energiile specifice acestora.

  • Am tot citit că până la un moment dat, pentru fiecare zodie în parte erau recomandate anumite pietre, apoi, pe baza de astrologie s-au schimbat recomandările. Ne poți spune, din perspectiva ta, ce pietre ai recomanda și câteva cuvinte despre aceste recomandări (adică la ce sunt bune pietrele recomandate)?

 

Andreea: Într-adevăr, la prezentările generale ale zodiilor, sunt asociate fiecăreia anumite pietre semiprețioase, însă eu le văd ca fiind destul de limitate. Ce mi se pare important de știut sunt culorile zodiilor și funcție de acestea fiecare să aleagă pietrele semiprețioase care au respectiva culoare și, nu în ultimul rând, cele de care persoana se simte atrasă. Există o credință în lumea spirituală și anume că “piatra îl alege pe om”. Se întâmplă de cele mai multe ori ca, pornind la “cumpărături” de pietre să alegi una care îți place foarte mult în momentul în care o vezi, să nu aibă caracteristicile zodiei în care te-ai născut, să ajungi acasă și să citești detaliile legate de ea și să constați că este exact ceea ce aveai nevoie în acel moment pentru gândurile sau problemele cu care te confrunți în acea perioada de viață. Ce se întâmplă de fapt? Noi nu suntem caracterizați doar de poziția Soarelui la momentul nașterii, ceea ce reprezintă apartenența noastră la o anumita zodie, ci și de pozițiile celorlalte planete. Și este posibil ca accentele din astrograma personală să fie pe o zodie diferită decât cea natală. În acest caz, ne putem trezi că suntem atrași de alte pietre decât cele specifice zodiei noastre. Tot universul se află în mișcare, există cicluri de evoluție, există tranzite care în astrograma personală  influențează anumite domenii de viață și anumite planete, ceea ce face ca alegerile să fie diferite de la o perioadă la alta. Și, în acest sens, recomand ca fiecare sa aibă un set de 12 pietre semiprețioase specifice fiecarei zodii și fiecărei planete.

  • Tot în categoria interrelaționări, am citit de-a lungul vremii despre efectele benefice ale anumitor metale, nu doar cele prețioase și asta era tot în legătură cu zodiile. Ne poți ajuta să înțelegem mai bine acest aspect? Ne recomanzi, pe scurt, ceva care să ne fie util din această perspectivă?

Andreea: Din acest punct de vedere, al metalelor, lucrurile par să fie mai simple puțin. Într-adevăr, pentru fiecare zodie există un metal corespondent. Însa nu întotdeauna le și putem folosi. De exemplu, pentru Gemeni și Fecioară avem ca metal caracteristic mercurul, asociat planetei guvernatoare, sau pentru Capricorn și Vărsător avem plumbul. Ambele sunt greu de folosit în realizarea de bijuterii. Și atunci ne orientăm spre calitațile zodiilor. Unele sunt feminine, altele masculine. Metalul asociat femininului este argintul, iar cel asociat masculinului este aurul. Funcție de ce nevoie interioară are fiecare dintre noi, de a accentua una dintre cele două energii de bază cu calitățile specifice, folosim bijuterii din metalul respectiv. Un plus de valoare îl are cuprul, metal asociat planetei Venus și implicit zodiilor Taur și Balanță. Spun plus valoare pentru că acest metal are proprietatea de a “proteja”. Și fiecare dintre noi are în astrograma personala prezente atât Taurul și Balanța, cât și pe Venus.

  • Am apreciat că mereu porți bijuterii handmade cu pietre semiprețioase. Ce simți față de ele și de ce le alegi și, mai ales, cum le alegi?

Andreea: Conform credinței menționate mai sus, aș spune că ele mă aleg pe mine. De cele mai multe ori le aleg funcție de design și de culoare. Nu am ales bijuteriile funcție de proprietățile pietrelor semiprețioase. Daca am avut vreodată nevoie de a folosi proprietățile tămăduitoare ale acestora, le-am ales separat, ca pietre de sine stătătoare și le-am oferit un tratament special nu doar de curatare și încărcare, ci și de păstrare. Multe dintre bijuteriile handmade pe care le am și le port sunt daruri pe care le-am primit pe parcursul timpului de la oameni dragi. Și e dificil să le privesc ca pe niste unelte. Le privesc ca daruri și le prețuiesc ca atare.

  • Mulți oameni se rezuma la a citi “horoscopul zilnic”, găsit prin diverse publicații sau pe net, ignorând faptul că acelea sunt generalități. Te invităm să le povestesti, pe scurt, prietenelor noastre despre importanța astrologiei, a astrogramei personale, despre astrograma karmică și alte elemente de astrologie pe care e bine să le cunoască și să înțeleagă importanța lor în viață, dar și de ce e bine să apelăm la profesioniști specializati în acest domeniu, în momentul în care dorim să ne înțelegem mai bine și să știm cum putem îmbunătăți diferite aspecte ale vieții noastre.

Andreea: Horoscoapele comerciale, zilnice, săptămânale, lunare sau anuale sunt, într-adevar, generale și urmăresc poziția planetelor în perioada analizată. Din acest motiv multe persoane nu se recunosc în previziunile respective. Și asta pentru că în astrograma personală, tranzitele, adică pozițiile planetelor din perioada analizată, au alt efect în astrograma personală. Așa cum spuneam, noi nu suntem caracterizați doar de poziția Soarelui într-o anumită zodie. O importanță aparte o au și Ascendentul și poziția Lunii în astrogramă, dar și alte aspecte care pot să apară între celelalte planete aflate în alte zodii decât cea natală. Astrologia este o știinta complexă, care se folosește de planete, zodii și case, pentru a crea o imagine de ansamblu a persoanei, dar și pentru identificarea particularităților care sunt plusuri sau minusuri de care se poate folosi pentru evoluție. Sunt așa numitele “lecții” indicate de planete în anumite sectoare zodiacale, lectii care sunt “activate” prin tranzitele prezente, oricare ar fi acest “prezent”. Analiza astrologică de orientare “karmică” urmarește să găsească care sunt bazele cu care fiecare dintre noi am venit în această existență, care este bagajul de cunoaștere la nivel de spirit de care ne putem folosi sau pe care este necesar să îl modificăm astfel încăt sa ne fie util în scopul reconstrucției personale. În astrologie, ca și în psihologie, evoluție nu înseamnă neapărat un progress. Progresul este desemnat de capacitatea de a integra în noi și de a utiliza atât calitățile cât și defectele.

Continuarea aici!

Sursa foto: http://www.crystalcastle.com.au/experiences/whats-on/