Celebritatea lunii: Jack Nicholson

jack-nicholson-horoscopAnul trecut s-a lansat o noua biografie a celebrului actor in varsta de 77 de ani, scrisa de Marc Eliot, si care a facut multa valva la Hollywood, in special datorita scandalului din jurul actritei Meryl Streep, cu care Nicholson a avut o legatura intensa in perioada in care au lucrat impreuna. Intreaga viata a lui Nicholson pare desprinsa dintr-un film. Crescut de bunicii materni, a aflat la varsta de 37 de ani, in timpul unui interviu, ca cea pe care o considera sora mai mare, era de fapt mama lui. Desi a fost recunoscut de barbatul cu care aceasta a fost casatorita, paternitatea a ramas incerta, intrucat la momentul adevarului, ambele femei erau decedate.

ack Nicholson este celebritatea lunii aprilie, un nativ Taur cu Ascendent in Leu si Luna in Fecioara (22 aprilie 1937, New York). La momentul nasterii sale Soarele se afla in casa a X-a, in conjunctie cu Uranus si cu Mercur, semn al genialitatii. A fost nascut pentru succes, am putea spune, luand in considerare si Piramida pe semne de Pamant dintre Mercur, Neptun in Fecioara si in casa a II-a si cu Jupiter din Capricorn si din casa a VI-a. Acest aspect din harta natala a lui Nicholson arata usurinta cu care pune in practica, materializeaza ceea ce isi imagineaza, gandeste, doreste sau pur si simplu are nevoie. Munca pentru el nu este nici pe departe o povara, ci o sursa de inspiratie si de bucurie. Chiar si la inceputurile carierei sale de actor, cand orizonturile nu aratau prea roz, in loc sa se demoralizeze, s-a concentrat pe ideea de a deveni scenarist.

In perioada de inceput a carierei sale in lumea cinematografiei a abuzat de droguri, consumand cocaina, heroina si marijuana. A declarat la un moment dat ca acestea ii creau o stare de extaz si ca il vedea pe Dumnezeu. Din punct de vedere astrologic, acest lucru poate fi explicat prin pozitia lui Pluton in Rac si in casa a XII-a, formand un careu in T cu Soarele si cu Jupiter din Capricorn, si Lilith in Scorpion si in casa a IV-a. Pluton in Rac si in casa a XII-a a lucrurilor ascunse si Lilith in Scorpion si in casa a IV-a a copilariei mici si a relatiei cu mama pot explica si faptul ca John a trait trei decenii cu impresia ca mama sa naturala era sora sa, un secret ascuns de intreaga sa familie. Si pot explica, in egala masura si capacitatea extraordinara de a intra in pielea celor mai malefice personaje sau in roluri de psihopati.

Ascendentul in Leu intareste calitatile native necesare pentru a deveni actor, lucru demonstrat inca din perioada scolii, cand colegii l-au poreclit “clovnul clasei”. 50 de ani mai tarziu, la reuniunea colegilor de clasa, a fost surprins de organizatori cand a fost inaugurata sala de teatru a liceului care ii poarta numele. De asemenea, conducerea scolii ofera o bursa de studiu care ii poarta numele, elevilor care dovedesc calitati actoricesti de exceptie.

Acelasi Ascendent in Leu, ca si pozitia Destinului in Sagetator si in casa a V-a (a Leului), unde se afla si Marte retrograd, dar si a lui Venus in Berbec, indica tendinta sa spre aventura, implicarea in relatii cu numeroase femei, dintre care unele cu mult mai tinere decat el. Este cunoscut ca fiind unul dintre barbatii care s-a culcat cu peste 2000 de femei, majoritatea actrite, colege de platou sau top-modele. Are patru copii cu trei femei diferite. Cu toate acestea, a reusit sa ramana intr-o relatie timp de 17 ani, alaturi de actrita Angelica Houston, pe care, insa, a parasit-o pentru cea mai buna prietena a fiicei sale. Dintre toate calitatile indicate de Destin in Sagetator si in casa a V-a, ca fiind importante pentru aceasta existenta, le-a atins cu siguranta pe cele ce tin de creativitate, de inspiratie, de a avea copii si, de a avea principii de viata solide care se observa cu usurinta in relatiile de prietenie.

Nu este un parior, insa este un suporter infocat al celor de la New York Yankees si Los Angeles Lakers. Cei care lucreaza cu el au grija sa nu ii programeze filmari in timpul meciurilor pe care echipele sale favorite le sustin in Forum si Staples Center, pe care le vede intotdeauna din tribuna, de 25 de ani incoace.

Continuarea in revista Astrotext!