“ The Dreamers by Anna Batryn ”

Șezătoarea viselor (atelier) – 28 martie 2018

Aș putea începe prin a vă spune o istorie a interpretării viselor. Dar cred că deja aveți o idee chiar și despre modul lor de interpretare în antichitate, evul mediu sau mai târziu.

Aș putea să vă spun despre istoria simbolurilor onirice și modificarea sensurilor lor pe parcursul vremurilor. Dar și asta vă este la îndemână, dicționarele de vise și simboluri fiind disponibile oricui.

Aș mai putea să vă spun că am rețeta magică de descifrare a tâlcurilor pe care visele le ascund, fie ele vise repetitive, fie ele premonitorii, fie ele coșmaruri, banale sau complexe. Dar v-aș păcăli și cred că nu mai vreți acest lucru.

V-aș mai putea oferi teme de dezbatere, dar v-aș limita libertatea. Iar o parte esențială din experiența pe care v-o propun este asocierea liber flotantă.

Vă invit, așadar, la o „Șezătoare” ca pe timpuri, la care să vorbim despre vise, altfel. Visele, spunea Freud sunt calea regală spre inconștient. Adică spre lumea noastră interioară, care nu ne este dat să o cunoaștem la comandă, dar care este vie și găsește diverse căi ocolitoare de a intra în realitatea vieții de zi cu zi. Tot el spunea că  „Omul are nevoie de un vis pentru a suporta realitatea”. Sensul acestei afirmații a fost denaturat pe măsură ce timpul a trecut și a fost folosită ca justificare pentru anumite acțiuni ale unor oameni care aveau nevoie de un sprijin marcant pentru ce aveau de zis.

Așadar, vă propun o întâlnire în care noi, visătorii, să nu supunem „rodul” spiritului nostru unor șabloane de interpretare. Ci să plecăm de la două premize: că fiecare dintre noi caută sensul vieții și că fiecare vis are un sens care este unic și personal pentru fiecare visător. Iar cu acestea în minte să descoperim calea către sensul viselor noastre și mai departe către sensul vieții noastre.

Te invit la „Șezătoarea viselor” dacă obișnuiești să visezi mult, iar visele tale par să nu aibă vreo noimă. Dacă ai vise repetitive și vrei să știi care este rostul lor. Dacă ești pasionat de psihologie și vrei să știi cum să integrezi visele în căutările tale. Dacă ești pasionat și practicant de terapii complementare și visele sunt unelte cu care lucrezi, pentru a descoperi o altă cale de a le folosi în dezvoltare. Dacă pur și simplu nu poți să ții minte visele, dar simți că ai nevoie să le cunoști și să te bucuri de ele.

Când: 28 martie 2018

Unde: locul va fi comunicat doritorilor

Ora: la 18.30. Stăm trei ore, dar putem să prelungim.

Așezonate cu visele, vă ofer un ceai fierbinte și prăjiturele.

Rezervă-ți un loc la: andreea_talmazan@yahoo.com sau 0723.169.105. Vei primi un mail de confirmare cu mai multe detalii

 

Despre mine:

Mă numesc Andreea Talmazan și sunt psihoterapeut psihanalitic în formare la Asociația „Insight”. Acum 10 ani am pornit pe calea cunoașterii naturii umane cu ajutorul astrologiei și Reiki-ului. Am experiență în activități de grup, multă vreme organizând seri de meditații și seminarii Reiki. Am ajuns la psihoterapia psihanalitică prin Jung și ale sale concepte de Arhetip, Umbră, Inconștient Colectiv. În mod firesc pașii m-au îndreptat spre începuturile psihanalizei care îl are ca părinte pe Freud. „Interpretarea viselor” este piatra de hotar care a adus lumii o nouă perspectivă asupra psihicului uman. Și intenția mea este să împărtășesc tuturor bucuria pe care fiecare o poate avea când pornește pe o cale asumată de cunoaștere de sine, o cale care duce spre și aduce în minte și în suflet un sens al vieții personale.